“Woeste Gronden”

De titel zegt het al. In het jaar 1965 was de grond in ’t Haantje, een dorpje vlakbij Sleen, niet heel erg stabiel. Door een mislukte boring naar gas werd de gehele boortoren door de aarde verslonden.

Deze boortoren was de rode draad in het theaterstuk “Woeste gronden”. De makers wisten op creatieve wijze het wel bekende Macbeth geschreven in 1607 door de Engelse toneelschrijver William Shakespeare te verweven met de tragedie van de verdwenen boortoren.

MusicalArt was samen met Dorgelo Audio Service bij deze productie betrokken voor het uitvoeren van de techniek en in het speciaal de lichttechniek. Een pittig klusje omdat ook de vele technische special effects in de programmering verwerkt moesten worden. Het resultaat mocht er zijn!

Met speciale dank aan Harry Dorgelo van Dorgelo Audio Service

© foto’s Thijs van der Weide